Noorse boskat
Onze allerliefste vriend  
Ik weet het nog als als de dag van gisteren, onze oudste dochter was sinds 2003 ziek en ik had gelezen dat katten een helende werking´zouden hebben op mensen. Op dat moment hadden wij een kater van een boerderij en die wilde niet knuffelen en aaien ging ook niet. Hij wilde ook amper binnen zijn, dus besloten we om op zoek te gaan naar een tweede kat. Ik ben achter de computer gaan zitten en ik ging eerst bij asiels kijken of ik daar een kat kon vinden, die het fijn zou vinden om geaaid te worden :-) Ik hoor Eric, mijn man nog zeggen: zoek wel een kat uit die jij echt wil, en zo kwam ik uiteindelijk via via terecht op een site van een cattery uit Gelderland.

Ik zag voor het eerst in mijn leven een Noorse Boskat en weet nog precies hoe mijn reactie was, ik was flink onder de indruk van dit prachtige dier!et was een zwart/witte poes en haar naam was Cleopatra van Amor's Acker en ik was verkocht, ik liet haar zien aan onze dochters en aan Eric, die vonden haar ook prachtig. Ik wilde ook wel zo'n mooie kat, maar wilde eerst meer weten dus ben ik met de eigenaar van de kat gaan bellen. Dit verliep niet zo prettig, omdat in mijn beleving een 'Noorse Boskat' ook buiten moest kunnen en zij vond, dat als een kat dat niet gewend was, ze ook niks zou missen. Nou ja, ieder mag zijn mening hierover hebben, maar ik denk er iets anders over :-)

Ik ben in de weken daarna informatie gaan zoeken over de Noorse Boskat en kwam zo ook op een fokkerssite waar veel fokkers op stonden. Ik heb veel gelezen en uiteindelijk na lang nadenken, besloten wij een kitten te kopen en kwamen we terecht bij Hans en Anita van Fria Frezena. Die hadden op dat moment net een nestje. Mijn keuze was gevallen op Noa en we mochten komen kijken toen de kittens vier weken waren. Ze waren alle vier supermooi en zo liefff.
En tja, toen begon het allemaal :-)

We gingen eerst nog op vakantie en dan zou ze in augustus 2006 bij ons komen, het kon mij niet snel genoeg gaan. Hans en Anita brachten haar op een middag en vanaf die dag was ik helemaal verknocht aan dit ras, Noa was ons hartediefje en kreeg alle aandacht van ons. Ze mocht bij ons slapen en we gingen in het begin met haar aan een tuigje wandelen bij ons in de straat, dat vond ze geweldig en ze begroette iedereen heel enthousiast. Ook de katten in de buurt werden uitgebreid begroet en besnuffeld door Noa.Een heel spontaan meiske die ons, maar vooral de kinderen erg blij maakte en of ze wilde knuffelen!! 

En zo besloten we om er een maatje voor Noa bij te zoeken. Nu, een aantal jaren later hebben we inmiddels tien Noorse Boskatten. Onze kater leeft buiten en heeft een ruime blokhut met verwarming en een mooie ruime buitenren, de andere katten leven natuurlijk bij ons in huis en hebben ook een ren, die Eric samen met Auke van cattery Sukhothai heeft gemaakt.

Tot op heden zijn we erg gelukkig met de beslissing die we toen hebben genomen. We zijn dol op ze, net als onze dochters en we zouden niet meer anders willen :-) Destijds hadden we ons tweede nestje van Zen en Sylvie, vijf prachtige en vooral lieve kittens. Hier hebben we ook erg van genoten, alles ging voorbeeldig en dat mocht ook wel, want onze eerste ervaring met een nestje verliep heel anders. Alleen al het contact en de aanloop die je hebt wanneer we een nestje hebben, dat is al heel mooi vinden wij. Ook het contact met andere fokkers vind ik erg leuk en zo af en toe spreken we ook af om bij elkaar langs te komen en omdat je dezelfde hobby hebt, is dit ontzettend leuk.

Sinds 2006 gaan we ook niet meer op vakantie en om eerlijk te zijn, ik zou ze absoluut niet weg willen brengen naar een kattenpension. Ik heb wel iemand, die hier dan voor een paar weken bij ons in huis zou willen, maar om deze zorg uit handen te geven is best wel moeilijk.
Een nestje is ook een hele verantwoording, het begint al bij de geboorte, daar begint hun basis...veel liefde en aandacht en spelen zorgt voor stabiele kittens. Ook het verzorgen van de moeder, want goed voor de moeder zorgen dat hoort er ook bij. Onze kittens zijn erg mensgericht, maar we laten ze ook aan alles wennen.
Gezondheid en karakter vinden wij het allerbelangrijkste. En het karakter van een Noor is fantastisch!! Ze blijven speels tot op latere leeftijd en zijn ook nog eens ontzettend slim. Qua uiterlijk zo dicht mogelijk bij de ´oorsprong´, dat vinden wij mooi.

En dan komt het moment dat de kittens gaan verhuizen naar hun mensen. Van de ene kant ben je blij voor ze, maar je weet dat het dan ook voorbij is en dat voelt op zo'n moment niet fijn. De dag erna voelen we ons wat onwennig, want de kittens zijn er opeens niet meer, maar dat hoort erbij en we krijgen altijd zulke leuke berichtjes en foto's en dan denken we, het is goed zo. Ik ben dan ook erg benieuwd ze weer te zien en hoe ze dan bij hun nieuwe mensen zijn.

Kortom, wij leven met heel veel plezier samen met onze katten!

Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen